PATATES SPOR (KİTAP TAVSİYESİ)












                               PATATES SPOR
 DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR

Ortaokul öğrencisi dört arkadaş ve onlardan büyük olmasına rağmen, gruba dâhil olmuş bir köfteci… Patates spor serisinden en az birini okuyanlar, ne demek istediğimi anladı ve çoktan gülümsemeye başladı. Cumali, Mehmet, Ferhat, Aydın ve Köfteci, patates satışından elde ettikleri parayla formalarını aldıkları için, takımın ismini  “Patates spor” koyar ve her defasında farklı takımlarla maç yaparlar. Serinin her kitabında bu beş afacan arkadaşın hem öğüt verici hem de macera dolu hikâyeleri yer alıyor.

           Üçüncü kitap, “Dananın Kuyruğu Kopuyor” yabancı birinin mahalleye taşınması ve terkedilmiş fabrikanın gizemiyle bizi heyecanlandırırken; Köfteci’nin şiirden vazgeçip roman yazmaya karar vermesiyle gülümsetiyor. Çocukların okulda, derslerde yaşadıkları olayların anlatılması da kitaba ayrı bir çeşni katıyor.  Köfteci’nin yazdığı romanları her defasında, okulun Türkçe öğretmenine ısrarla okuması, anlatması da okuyucu da ilgi uyandırıyor.

         Mahalle, herkesin birbirini tanıdığı bir mekân… Mahalleye dışarıdan gelen birisinin hemen dikkat çekmesi normal bir durum… Ama dikkat eden kişi  “Köfteci” ise, olayların rengi değişir. Köfteci’nin şüpheli yaklaşımları, ilk etapta mantıksız gelse de adamın gerçek niyetinin ortaya çıkmasıyla hakikat anlaşılıyor. Olaylar mahalle ve okul arasında geçiyor. Bu mekânlarda yaşananların anlatımında yer alan merak ve mizah unsurları, çocuklar kadar büyükler için de ilgi çekici. Kitap, okul panosundaki duyuru ile bitiyor ve yazar bize maceranın yeni kitaplarla devam edeceğinin ipucunu veriyor.

         Kitap, Nesil Çocuk yayınlarından, Yusuf Asal tarafından kaleme alınmış. Kitabın çizimlerini de İbrahim Çiftçi yapmış. Küçük büyük bize de keyifle okumak kalmış…

                                                                                                          FATMA GEÇER
                                                                                                          masalokuyalim


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir varmış bir yokmuş: Taş Masalları

ENDİŞE AĞACI(KİTAP TAVSİYESİ)